KNÄCKIG ÄPPELPAJ

Söndagen till ära tog jag på mig bakhandskarna och gick ut i köket för att baka knäckig äppelpaj. Inte världens finaste kanske enligt min lillebror men otroligt goda kan jag säga. Och ja självklart ska jag dela med mig så ni också får receptet och kan smaska på detta nu innan hösten försvinner helt då äppelpaj passar perfekt!! Och gör inte mitt misstag och häll för mycket smet då de välde över i ugnen.


RECEPT;

100 g smör
1 1/3 dl råsocker
1/3 dl ljus sirap
1/3 dl vispgrädde
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2/3 tsk flingsalt
400 g äpplen

Till servering - grädde eller vaniljsås.

GÖR SÅHÄR;

1. Sätt ugnen på 200*C.
2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
3. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform.
5. Fördela smeten över.
6. Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. 




Kommentarer

Populära inlägg